SDEP | OKROGLA MIZA:VARNO ELEKTRONSKO POSLOVANJEV PRAVNIH POSTOPKIH, 29. marec 2021
16279
post-template-default,single,single-post,postid-16279,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-8.0,wpb-js-composer js-comp-ver-5.4.4,vc_responsive
 

OKROGLA MIZA:VARNO ELEKTRONSKO POSLOVANJEV PRAVNIH POSTOPKIH, 29. marec 2021

Vabimo vas na okroglo mizo, ki jo organizirajo

SLOVENSKO DRUŠTVO ZA EVROPSKO PRAVO, ZDRUŽENJE EIDES in FAKULTETA ZA UPRAVO UL

ki bo potekala

v ponedeljek, 29. marca 2021 ob 17. uri

na platformi ZOOM

na temo:

»VARNO ELEKTRONSKO POSLOVANJE

V PRAVNIH POSTOPKIH«

Uvodni nagovor:

  • red. prof. dr. Verica Trstenjak, Predsednica SDEP

Referati:

  • izr. prof. dr. Petra Ferk: Elektronski podpis v pravu EU in v slovenskem pravnem redu

Uredba eIDAS; različne oblik elektronskega podpisa in pravna varnost; zapleti pri uporabi Uredbe eIDAS v praksi; razhajanja z ZEPEP; sprejemanje ZEISZ.

  • Marjan Antončič: Elektronska identifikacija v funkciji privzeto digitalnega poslovanja

Normativna ureditev t.i. elektronske oz. digitalne identitete in pridobivanja sredstev e-identifikacije različnih ravni zanesljivosti (nova biometrična in elektronske osebne izkaznice; prenova kartice zdravstvenega zavarovanja in zasebne sheme e-identifikacije); izvajanje e-identifikacijskih postopkov s poudarkom na t.i. “močni avtentikaciji” posameznika v povezavi s storitvami zaupanja.

  • red. prof. dr. Polonca Kovač: Digitalizacija upravnih postopkov med pravnimi jamstvi in interventnimi ukrepi

Pomen upravnih postopkov ter trendih razvoja v EU. Spremembe v smeri digitalizacije v slovenski zakonodaji in praksi javne uprave v prvem in drugem covid-19 valu, s poudarkom na institutih, kot so e-vloge, e-vročanje, videokonference, e-portali (eUprava, eDavki). Dileme in vodila v iskanju ravnotežja med potrebnimi pravnimi jamstvi v izrednih razmerah in pri rednem poslovanju.

Dogodek je brezplačen. OBVEZNA JE PRIJAVA NA POVEZAVI https://zoom.us/meeting/register/tJcqdOGqqzMrHtfaR-d0aa-UwgW3GjorQjxr. Po prijavi boste prejeli potrditveno e-poštno sporočilo z informacijami o pridružitvi dogodku.

Vljudno vabljeni in lep pozdrav,

prof. dr. Verica Trstenjak predsednica SDEPMarjan Antončič Predsednik Združenja EIDES  prof. dr. Janez Stare dekan Fakultete za upravo Univerze v Ljubljani