SDEP | Slovensko društvo za evropsko pravo
15942
page-template-default,page,page-id-15942,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-8.0,wpb-js-composer js-comp-ver-5.4.4,vc_responsive
 

Slovensko društvo za evropsko pravo

Član Mednarodnega združenja za evropsko pravo FIDE
(Federation Internationale du droit Europeen)

Ideja za ustanovitev Slovenskega društva za evropsko pravo, ki bi povezovalo pravnike, ki se ukvarjajo z evropskim pravom, je na predlog nekaterih tujih društev realizirala Verica Trstenjak. Tako je bilo ustanovljeno Slovensko društvo za evropsko pravo z namenom prispevati k razvoju, uveljavljanju in promociji evropskega prava v teoriji in praksi. Društvo je prostovoljno združenje pravnikov in drugih, ki se ukvarjajo z evropskim pravom in želijo aktivneje prispevati k razvoju, uveljavljanju in promociji evropskega prava v teoriji in praksi.

 

Društvo skrbi za druženje članov in za prenos znanja ter informacij s področja evropskega prava. V letu 2011 je Slovensko društvo za evropsko pravo pridobilo status društva v javnem interesu. Slovensko društvo za evropsko pravo tradicionalno organizira predavanja in okrogle mize s področja aktualnih vprašanj prava EU.

 

Slovensko društvo za evropsko pravo je od leta 2007 naprej član Mednarodnega združenja za evropsko pravo – FIDE (Fédération Internationale du Droit Européen). Ena izmed glavnih aktivnosti FIDE je organizacija in izvedba kongresa, ki se odvija vsaki dve leti v eni izmed držav članic FIDE, ki je izvoljena kot gostiteljica kongresa. Slovensko društvo za evropsko pravo je tako sodelovalo pri sledečih kongresih: Linz 2008, Madrid 2010, Tallin 2012Copenhagen 2014, Budapest 2016, Estoril 2018.

Slovensko društvo za Evropsko pravo je član Zveze društev pravnikov Slovenije ter Zveze društev pravnikov za gospodarsko pravo. Za vse informacije o delovanju društva in o članstvu se lahko obrnete na elektronski naslov.

Vzpostavitev spletne strani je omogočila Evropska pravna fakulteta.